Ruim tien jaar geleden kreeg de Oude Vismarkt de inrichting zoals we die nu kennen. De gemeente heeft daarbij samengewerkt met ondernemers, bewoners en eigenaren van de Oude Vismarkt en het Koningsplein. Verder was de Fietsersbond een belangrijke partij aan tafel, want een van de lastigste discussiepunten was het fietsparkeren.
Die discussie speelde ook in 1978. Ook toen waren er klachten over de uitstraling van de openbare ruimte. De toenmalige winkeliers besloten ook samen te werken en zelfs eigen geld in te leggen voor een herinrichting. De Vrienden van de Stadskern maakten op hun verzoek een uitgewerkt plan waarin Han Prins veel bomen en ander groen intekende.
Vroeger liep aan de noordkant van de Oude Vismarkt de Grote Aa. Het was daarom van oudsher een straat zonder bomen. In de loop van de twintigste eeuw werd de Oude Vismarkt een verkeersader waarover bijvoorbeeld stadsbussen naar het busstation op het Gasthuisplein reden. En omdat de straat aan de rand van het winkelpromenadegebied lag, kwamen er op den duur honderden fietsklemmen.
De toenmalige herinrichting van de Oude Vismarkt was net op tijd klaar voor de belangrijkste jubileumactiviteiten in 1980, toen het 750-jarig bestaan van Zwolle groots werd gevierd.
In het ontwerp dat Prins tekende lag het zwaartepunt op de kwaliteit van de verblijfsruimte en moesten de fietsen wijken. Uiteindelijk werd zoals het zo vaak gaat een compromis tussen de verschillende belangen uitgevoerd. De discussie over de fietsenstallingen en de kwaliteit van de openbare ruimte speelt nog steeds, niet alleen op de Oude Vismarkt, maar bijvoorbeeld ook op de Grote Markt, het Gasthuisplein en het Grote Kerkplein.